شروع کمپین ویژه امتحانات پایان ترم

| تا 40% تخفیف استثنایی

آموزش مدار الکتریکی 2؛ گرافهای شبکه و قضیه تلگان با مهندس زوارقی؛ جلسه 2

آموزش مدار الکتریکی 2؛ گرافهای شبکه و قضیه تلگان با مهندس زوارقی؛ جلسه 2

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آموزش مدار الکتریکی 2؛ گرافهای شبکه و قضیه تلگان با مهندس زوارقی؛ جلسه 2

باعرض سلام و وقت بخیری دوباره! به فصل ششم (گراف های شبکه و قضیه تلگان) خیلی خیلی خوش اومدید. قبل از شروع این فصل بریم نوشته یکی از دوستان تون رو با هم بخونیم که سرشار از لطف بود و به ما که کلی انگیزه مضاعف داد.

وقتی وارد رشته‌ی مهندسی برق شدم، نمی‌دونستم قراره با چه دنیای پیچیده‌ای روبه‌رو بشم. درس‌هایی مثل الکترونیک، مدارهای منطقی، کنترل، و ماشین‌های الکتریکی هم جذاب بودن، هم پر از چالش. خیلی وقتا احساس می‌کردم بین فرمول‌ها و مفاهیم سنگین گم شدم… تا اینکه با آموزش‌های مهندس زوارقی آشنا شدم — و واقعاً می‌تونم بگم این آشنایی یه نقطه‌ی عطف توی مسیر تحصیلیم بود.

آموزش‌های مهندس زوارقی، چه توی وبسایتش و چه توی کانال یوتیوب، یه ترکیب بی‌نظیر از دانش عمیق، تجربه عملی و بیان فوق‌العاده روان هست. چیزی که همیشه منو جذب می‌کرد، این بود که ایشون فقط درس نمی‌ده، بلکه انگار کنار آدم می‌ایسته و راه رو نشون می‌ده. مفاهیم سخت رو طوری توضیح می‌ده که انگار داری با یه دوست باسواد حرف می‌زنی، نه با یه استاد سخت‌گیر!

ویدیوهاش پر از مثال‌های واقعی، نکات کنکوری، ترفندهای امتحانی و حتی پروژه‌محور بود. بارها شده یه مبحث رو از منابع مختلف خوندم، اما وقتی یه ویدیوی ۲۰ دقیقه‌ای از مهندس زوارقی رو دیدم، همه چیز برام روشن شد. مخصوصاً آموزش‌هایی که با نرم‌افزارهایی مثل متلب، پروتئوس، و سیمولینک کار می‌کرد، یه دنیای جدیدی رو بهم نشون داد که توی دانشگاه خیلی وقتا لمسش نمی‌کردیم.

یکی از آموزش‌های خیلی خاص و متفاوتی که یادم میاد، تدریس قضیه تلگان بود. قضیه‌ای که به ظاهر پیچیده می‌رسید و برای خیلی از دانشجوها مسأله‌ساز بود. اما مهندس زوارقی با توضیحات ساده و کاربردی، این قضیه رو به شکلی توضیح داد که نه تنها مفهومش برام روشن شد، بلکه دیدم چطور می‌تونم توی پروژه‌های عملی ازش استفاده کنم. توضیحاتش به قدری دقیق و روان بودن که دیگه هیچ ابهامی برام باقی نموند.

وبسایتش هم به‌شدت منظم و حرفه‌ایه. انگار برای هر مرحله‌ی مسیر یادگیری برق، یه نقشه‌ی راه طراحی شده. جزوه‌ها، ویدیوها، فایل‌های تمرینی و حتی پروژه‌های کاربردی به‌قدری کامل و با دقت تدوین شدن که دیگه دنبال منبع دیگه نمی‌گردی.

واقعاً باید بگم اگه کسی بخواد مهندسی برق رو درست، عمیق و کاربردی یاد بگیره، آموزش‌های مهندس زوارقی یه گنج واقعی هستند. برای من که بودند.

تعریف گراف

منظور از گراف دستهای از گره ها به همراه دسته ای از شاخه ها میباشد به شرط اینکه هر شاخه در هر سرش به یک گره ختم شود. (شکل1.)یک گراف ممکن است دارای خود حلقه باشد، یعنی حلقه ای که از یک شاخه تنها تشکیل شده باشد (شکل2 ) اگر گرافی دارای شاخه های جهت دار باشد به چنین گرافی گراف جهت دار میگویند.(شکل 3) و گرافی که شاخه های آن از روی هم رد نشود گراف مسطح گویند. گراف شکل(4) غیر مسطح است.آموزش مدار الکتریکی 2؛ گرافهای شبکه و قضیه تلگان با مهندس زوارقی؛ جلسه 2

ماتریس تلاقی

این ماتریس از n تعداد گرههای مستقل (تعداد کل گرهها منهای یک) بوده و b تعداد کل شاخه های مدار است. 

چون یکی از گرهها مبنا یا زمین است برای همین منهای یک کردیم. 

در این ماتریس(ماتریس تلاقی رو میگم!): اگر شاخه jام به گره iام وصل نباشد، aij = 0 و اگر شاخه jام به گره iام وصل بوده و جریانش از گره خارج شود aij = +1 و اگر شاخه jام به گره iام وصل بوده و جریانش به گره وارد شود aij = -1 خواهد بود. 

مثال) ماتریس تلاقی گراف های زیر را بنویسید.

آموزش مدار الکتریکی 2؛ گرافهای شبکه و قضیه تلگان با مهندس زوارقی؛ جلسه 2

حل این مثال:آموزش مدار الکتریکی 2؛ گرافهای شبکه و قضیه تلگان با مهندس زوارقی؛ جلسه 2

برای دیدن حل این مساله با توضیحات کامل، حتما به کانال یوتیوب ما مراجعه کنید که براحتی از این لینک می توانید به آن دسترسی داشته باشید. در کنار دیدن آموزش از طریق ویدئوها، حتما جزوه این فصل را هم تهیه کنید که برای این کار می توانید به این آدرس در فروشگاه وبسایت ما مراجعه کنید.

جلسات بعدی قرار هست مبحث مون رو بسط بدیم و با انواع گراف ها آشنا بشیم. پس در جلسات بعدی هم، ما را همراهی کنید.

لطفا مثل همین دوستمون که تجربه خودشون رو از دیدن آموزش های ما ذکر کردند، شما هم ما را از نظرات تون مطلع کنید.

باز هم ممنون  از همراهی تون

موفق باشید🍀

درباره نویسنــده
نویسنده
نرگس دارابی
نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه