مدار الکتریکی 2؛ آموزش مدارهای تزویج متقابل با مهندس زوارقی؛ جلسه 1
- مهندسی برق
- نرگس دارابی
- 2 دقیقه
با عرض سلام و وقت بخیر دوباره. امیدوارم حال دلتون عالی باشه. رسیدیم به فصل پنجم؛ مدارهای با القای تزویج. امیدوارم تا اینجای جلسات را همراه ما بوده باشید و دیدن آموزش ها براتون مفید بوده باشه.
قبل شروع نکته ای را خدمت تان عرض کنم و اونم اینکه مدار 2 براتون بسیار راحت تر از مدار 1 خواهد بود اگر و اگر مطالب اساسی همان 3 فصل اول را کامل فرا گرفته باشید و با اصول اولیه لازم بحث مدارها آشنا باشید. پس لطفا روی آموزش فصلهایی که روی آنها تاکید دارم، حتما زمان کافی اختصاص بدید. بریم برای شروع فصل جدید. لطفا تا پایان همراه باشید.
اگر جریان عبوری از یک سیم پیچ تغییر کند آنگاه شار گذرنده از آن هم عوض میشود و لذا در آن ولتاژی القا میشود. حال اگر شار گذرنده از سیم پیچ اولی روی دومی هم موثر باشد، تغییر جریان اولی در خودش و هم در دومی ایجاد ولتاژ القایی میکند که به آن القای متقابل میگوییم و روابط زیر را داریم:
و اگر به فرم فازوری بنویسیم، داریم: تعریف یک واژه جدید: (رلوکتانس)
به Γ رلوکتانس گویند.
مثال) در مدار زیر ولتاژ دو سر سیم پیچ را بدست آورید.
حل این تمرین را با هم ببینیم:
V = (j5 -j3 + j2) + (j4 -j3 -j1) + (j2 – j1 + j2) I = (j4 + 3j)I ⇒ v = (j3)I ⇒ Leq = j3
اصلا نگران نباشید چون توی جلسه بعدی قرار هست با این مفهوم آشنا بشیم.
دوستان عزیزم حتما برای گرفتن نتیجه دلخواه از آموزش ها که توی نتایج امتحانات تون هم موثر باشه، جزوه این فصل را از این لینک تهیه کنید و همزمان با دیدن آموزش ها از کانال یوتیوب پیش برید. کانال یوتیوب ما هم از این لینک قابل دسترسی هست.
فراموش نکنید که برای اینکه از ما حمایت کنید، بهترین کار نوشتن نظرات در زیر هر پستی هست که براتون منتشر می کنیم. منتظر خوندن نظرات شما هستیم.
موفق باشید